"Dva vozila su izašla iz konzulata posle ubistva novinara"

Turski istražitelji procenjuju mogućnost da su posmrtni ostaci nestalog novinara Džamala Kašogija odneti u šumu u predgrađu Istanbula ili u neki drugi grad.

Izvor: B92

Petak, 19.10.2018.

11:34

Foto: Tanjug/AP

To je rekao neimenovani turski zvaničnik.

On je rekao agenciji AP da je policija utvrdila da su dva vozila saudijskog konzulata napustila zgradu 2. oktobra, na dan kada je Kašogi ušao u konzulat da uzme neka dokumenta i nestao.

On je precizirao da je jedno vozilo otišlo do šume Belgrad izvan Istanbula, a drugo do grada Jalove.

Nije poznato da li je policija već pretražila te oblasti. Zvaničnik nije želeo da mu se navede ime zato što je istraga o nestanku Kašogija u toku.

Odvojene istrage o nestanku novinara vode turske i saudijske vlasti. Turski zvaničnici veruju da je on ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu i da mu je telo raskomadano i izneto iz te zgrade.

Saudijski zvaničnici negiraju bilo kakvu umešanost u njegov nestanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: