Srušio se ruski avion, pilote još uvek traže

U južnom ruskom regionu Krasnodaru u četvrtak se srušio školski avion L-39, a dvojica pilota su se katapultirali i potraga za njima je u toku, javlja Tass.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.10.2018.

08:54

Srušio se ruski avion, pilote još uvek traže
Ilustracija: Thinkstock

Avion je pao u Azovsko more kod obale Krasnodara i potonuo, rekao je neimenovani izvor. "Potraga za dvojicom pilota se nastavlja, pod morem i na kopnu. Znamo da je avion potonuo, a još je nejasno da li su piloti preživeli ili ne", naveo je isti izvor.

Za sada je, prema njegovim rečima, poznato gde se otprilike letelica srušila i u potrazi učestvuju motorni čamci, dok ronioci još nisu uključeni u operaciju potrage i spasavanja.

Neimenovani izvor regionalne službe za vanredne situacije prethodno je rekao ruskoj agenciji da su se "piloti katapultirali i da povređenih nema".

U letelici su se nalazila samo ta dva pilota, precizirao je isti izvor, navodi ruska agencija.

Avion se, napominje Tas s, srušio oko 17.00 po moskovskom vremenu tokom trenažnog leta, a najverovatniji uzrok rušenja aviona je tehnički kvar. Oba pilota su se katapultirali iz aviona pre nego što se srušio u vodu oko kilometar i po od obale.

Letelica tipa "aero L-39 albatros" dizajnirana je u Čehoslovačkoj.

Prvi let je imala 1968, dok je 1972. izabrana za glavni školski avion zemalja članica Varšavskog pakta, a i dalje je glavni avion za obuku polaznika ruskih škola letenja, navodi ruska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: