Policija traži Kašogijevo telo u Beogradskoj šumi

Nakon pretresa saudijskog konzulata u Istanbulu i rezidencije konzula, turska policija traži telo nestalog Kašogija u šumi pored Istanbula.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.10.2018.

08:07

Policija traži Kašogijevo telo u Beogradskoj šumi
Foto: Tanjug/AP

Zvaničnici smatraju da je jedna od lokacija na kojima je moguće bačeno telo Džamala Kašogija, nestalog novinara "Vašington posta", saudijskog porekla, Beogradska šuma, pored Istanbula, prenosi AP. Druga lokacija je ruralno područje oko grada Jalova, oko 90 kilometara od Istanbula.

"Istraga je dovela do određene sumnje da su njegovi ostaci oko grada Jalova ili u Beogradskoj šumi", rekao je neimenovani zvaničnik za Rojters.

Anonimni izvor iz američke administracije izjavio je za Rojters da su američke obaveštajne službe sve više ubeđene da je saudijski princ Muhamed bin Salman imao udela u Kašogijevom nestanku.

Turska policija identifikovala je juče pet osoba osumnjičenih za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija, a četiri osobe su navodno povezane sa princom Muhamadom bin Salmanom, objavio je "Dejli sabah" pozivajući se na izveštaje američkih medija.

Podsetimo, Kašogi je ušao u saudijski konzulta u Istanbulu 2. oktobra kako bi pripremio papire za venčanje sa verenicom koja je turska državljanka. Međutim, iz te zgrade nikada nije izašao. Važio je za kritičara saudijske kraljevske porodice zbog čega se sumnja da je upravo to razlog njegovog sada već izvesnog ubistva.

Američki mediji prethodnih dana su objavili niz vesti, pozivajući se na svoje izvore i dokaze, da je Kašogi ubijen u konzulatu, a da je njegovo telo raskomadano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: