"Nećemo dozvoliti da nas predstave kao neprijatelje u BiH"

SAD neće dozvoliti da budu predstavljene kao neprijatelj ljudi u BiH kad je jasno da drugi aktivno rade protiv interesa građana, saopštila je Ambasada SAD u BiH

Izvor: B92

Petak, 19.10.2018.

20:22

Foto: Thinkstock

Kako Fena prenosi, ambasada SAD u BiH "odlučno odbacuje potpuno smešne teorije zavera koje šire pojedini političari i mediji u službi tih političara".

U saopštenju se navodi da je šokantno da ti pojedinci sa govornica "iznose potpune laži, posebno uzimajući u obzir koliko je lako pobiti njihove neosnovane tvrdnje".

Dodaje se da je takva retorika neodgovorna, zapaljiva i izvan svih demokratskih normi.

Očigledno je da se određene političke grupe boje da će njihove korumpirane i nezakonite aktivnosti biti istraživane i procesuirane, navodi se u tekstu.

Umesto da se usredotoče na pitanja od stvarne važnosti za građane BiH, njihova sebična logika je da pokušaju da zavaraju građane stvaranjem lažnih neprijatelja, piše u saopštenju.

"U skladu sa našom dugogodišnjom podrškom suverenitetu, teritorijalnom integritetu i stabilnosti BiH, kao i dobrobiti svih građana ove zemlje, nastavićemo da insistiramo na merama neophodnim za izgradnju pravosudnog sistema koji će se boriti protiv terorizma i korupcije, kao i merama za poboljšanje verodostojnosti i transparentnosti izbora, uključujući i ukazivanje na izborne prevare svaki put kada ih uočimo", saopšteno je iz američke ambasade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: