Đukanović: Izdajnik interesa SPC - taj sam

Očigledno je problem SPC da svakoga ko nije poput njih proglašava izdajnikom, poručio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.10.2018.

16:59

Đukanović: Izdajnik interesa SPC - taj sam
EPA/BORIS PEJOVIC

Đukanović je naveo da SPC proglašava izdajnikom svakog ko nije "slepi poslušnik interesa ruskog imperijalizma, velikosrpskog nacionalizma i agresivnog svetosavlja koji promoviše SPC".

"Izdajnikom čega? Izdajnikom njihovih interesa. Da, taj sam", rekao je Đukanović, preneo portal IN4S.

Đukanović je to rekao povodom izjave mitropolita Amfilohija da je "predsednik Crne Gore, u borbi protiv ruskog imperijalizma postao 'igračka' u rukama zapadnoevropske, američke i NATO imperije".

Đukanović kaže da se u sličnom kontekstu može protumačiti i izjava patrijarha srpskog Irineja, da je Crna Gora "istorijski srpska zemlja - srpska Sparta".

Crnogorski predsednik smatra da takve izjave služe da otežaju put Crne Gore ka emancipaciji i prihvatanju vrednosti moderne Evrope.

"Ovo su gluposti koje pokušavaju da ometu Crnu Goru na putu njene emancipacije i usvajanja standarda koji će nas učiniti sastavnim delom savremenog društva Evropske unije", naveo je Đukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: