"Četiri meseca je lišen slobode zbog objave na Fejsbuku"

Komitet pravnika za ljudska prava je podneo Ustavnom sudu Srbije ustavnu žalbu u ime F. J.

Izvor: B92

Petak, 19.10.2018.

16:03

Ilustracija: Thinkstock

Kako se navodi, ukazano je na povredu prava na slobodu i sigurnost, kao i na ograničeno trajanje pritvora.

“Osim što je traženo utvrđivanje povrede ljudskih prava, ustavnom žalbom je traženo i ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojom je F.J. zabranjeno da napušta prostorije u kojima stanuje do donošenja konačne odluke Ustavnog suda”, navodi se u saopštenju YUCOM.

Podseća se i da je F. J. 14. juna ove godine na Fejsbuk nalogu postavio status u kom je apelovao na prijatelje da iz predostrožnosti ne piju vodu iz Beogradskog vodovoda jer je sadržaj vode kancerogen.

“Ova vest je od ranih jutarnjih časova kružila društvenim mrežama, a pošto je proveo 13 dana u pritvoru u Centralnom zatvoru u Beogradu, određena mu je mera zabrane napuštanja stana koja traje već četiri meseca”, dodaje se u saopštenju.

Kompletno saopštenje pogledajte u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: