Pivo u ponoć za Makrona i Merkelovu

Premijeri Belgije i Luksemburga, Šarl Mišel i Gzavije Betel, Emanuel Makron i Angela Merkel posle prvog dana samita lidera EU, sastali su se na trgu u Briselu.

Izvor: Beta/AFP

Četvrtak, 18.10.2018.

16:45

Pivo u ponoć za Makrona i Merkelovu
Foto: Tanjug/AP/Alastair Grant

Oni su se sastali posle ponoći da razgovaraju u opuštenoj atmosferi uz kriglu piva i porciju pomfrita.

Zvaničnici su proveli sat vremena zajedno, rekao je Betel koji je zvao kolege da bi ih častio posle pobede na parlamentarnim izborima održanim u nedelju u Luksemburgu.

"Otišli smo na pivo i pomfrit, naravno, jer smo u Briselu. Bilo je vrlo prijatno", dodao je premijer Luksemburga.

Betel je dodao da su političari i ljudska bića.

"Međuljudski kontakti su ponekad veoma važni posle nekog samita. Pričali smo o trenutnim aktuelnim temama. Pozvao sam kolege da ih častim zbog izbora, ako baš hoćete da znate", rekao je novinarima premijer Luksemburga.

Britanska premijerka Tereza Mej sa svoje strane je posle samita otišla u rezidenciju britanskog ambasadora u Belgiji.

Radna večera 27 lidera EU bez britanske premijerke trajao je relativno kratko, a pre večere je Tereza Mej održala govor na kojem je iznela britanski plan o istupanju njene zemlje iz EU (Bregzit).

Makron i Merkelova su posle sastanka zajedno hodali oko 25 minuta do hotela. Makron je potom dobio sms poruku od Betela da dođe na pivo, a francuski predsednik je predložio da im se pridruži i nemačka kancelarka.

Na Tviteru danas kruži fotografija lidera koji sede za malim stolom s kriglama piva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: