Napadač iz Kerča imao saučesnika?

Vlasti Krima ispituju mogućnost da je napadač na koledžu u Kerču, koji je ubio 21 osobu i ranio njih 43, da bi se potom izvršio samoubistvo, imao saučesnika.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2018.

12:22

Napadač iz Kerča imao saučesnika?
Foto: Tanjug/AP

Iako je prvobitno bilo objavljeno da je student Vladislav Rosljakov sam izveo napad u školi, vlasti veruju da mu je možda neko pomogao u pripremi napada.

Prema rečima portparola ruskog Nacionalnog komiteta za borbu protiv terorizma Valerija Kiseljeva, Rosljakova je zanimalo pravljenje bombi kućne izrade i o tome se hvalio pred bliskim prijateljima.

Broj žrtava napada na koledžu u Kerču na Krimu povećan je na 21, javio je Tass, pozivajući se na neimenovane medicinske izvore. Prethodno je objavljeno da je u jučerašnjem napadu, zbog čega je na Krimu proglašena trodnevna žalost, poginulo 20 osoba, među kojima 15 studenata i pet zaposlenih na fakultetu.

Ruska ministarka zdravlja Veronika Skvorcova je navela da je od 15 stradalih studenata, 11 bilo maloletno. Prema njenim rečima, hospitalizovane su 44 osobe.

osljakov (18) je prošao kroz zgradu koledža pucajući na studente pre nego što se ubio. Vlasti su saopštile da slučaj vode kao masovno ubistvo, a ne terorizam, na šta se prvobitno sumnjalo.

Ruski istražni komitet navodi da su svi ubijeni u napadu stradali od prostrelnih rana, iako je prethodno bilo informacija da se dogodila eksplozija bombe ručne proizvodnje.

Na Krimu je proglašena trodnevna žalost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: