Dučić: Narod više zabrinut za ekonomiju nego za sigurnost

Komandant vojne baze Bondstil pukovnik Nik Dučić rekao je da političari treba da dođu do dugotrajnog dogovora kako bi narod nastavio sa svojim životom.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2018.

20:58

Dučić: Narod više zabrinut za ekonomiju nego za sigurnost
Screenshot/TV Prva

Dučić je ispred manastira Gračanica, gde je boravio, rekao pred odlazak sa KiM, da su mu utisci isti kao i kada je došao u misiju, preneo je Radio KiM.

"Situacija na Kosovu ostaje sigurna i bezbedna", smatra Dučić.

Upitan kako vidi situaciju, pukovnik Dučić je kazao da je sa tačke gledišta Kfora, ona sigurna i bezbedna, te da se građani danas više brinu za ekonomiju.

"Ono što ja vidim što su mi građani rekli u razgovoru je da su više zabrinuti za ekonomiju, nego za opštu sigurnost. Kako god, političari treba da dođu do dugotrajnog dogovora kako bi narod nastavio sa svojim životom, da građani imaju neke mogućnosti sa svoje strane, da žive jedan normalan život", rekao je Dučić.

On nije hteo da odgovori na pitanje kakav je njegov stav o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova, s obzirom da je po Rezoluciji 12 44 predviđeno da jedina vojna snaga na Kosovu može biti Kfor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: