Kosovska vlast prihvatila predlog opozicije, Srbi izašli

U Skupštini Kosova prihvaćen zahtev opozicije da se na današnjoj sednici prvo raspravlja o tri vladina predloga zakona o transformaciji KBS u vojsku.

Izvor: Beta

Četvrtak, 18.10.2018.

12:20

Kosovska vlast prihvatila predlog opozicije, Srbi izašli
Foto: EPA/Kushtrim Ternava

Sednici prisustvuju poslanici najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova i samo jedan poslanik iz redova Samoopredeljenja, a reč je o Glauku Konjufci, preneo je portal Zeri.

Dnevni red parlamenta sadrži preko 40 tača, pa je na samom početku šef poslaničke grupe DSK Avdulah Hoti tražio da se set vladinih zakona o transformaciji KBS, razmatra kao prva tačka današnje sednice.

"Zahtevamo da prvo stupe na snagu tri zakona o transformaciji vojske, a zatim ćemo raspravjati i o međunarodnim sporazumima", rekao je Hoti i dodao da je to uslov da opozicija učestvuje u radu pralamenta.

Pre nego što je počela rasprava o tri predložena zakona o transformaciji KBS, šef poslaničkg kluba Srpske liste Igor Simić je rekao da se srpski posanici kategorički suprotstavljaju formiranju vojske, nakon čega su oni napustili salu. Simić je rekao da transformacija KBS u vojsku nije u interesu manjinskih zajednica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: