Slučaj "fudbalska mafija": I profesor "prao" novac?

Belgijski istražni organi sumnjiče Uglješu Jankovića i njegovu majku da su umešani u pranje novca od nameštanja utakmica i spornih fudbalskih transfera.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2018.

11:01

Slučaj
Ilustracija: Thinkstock

To je izjavio za Vijesti pravni zastupnik Velibor Marković.

Uglješa Janković je profesor na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, a njegov brat Uroš Janković - fudbalski menadžer, uhapšen je nedavno u Beogradu, takođe po nalogu belgijskih vlasti i zbog sumnje da je član kriminalne organizacije koja je prala novac.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) juče je potvrđeno Vijestima da je Uglješa Janković saslušan i da su mu računi blokirani.

Advokat je rekao da je Janković negirao bilo kakvo učešće u tom krivičnom delu i da je odbacio sve navode belgijskih službi.

"Pokrenut je krivični postupak pred nadležnim državnim organima Kraljevine Belgije", rekao je Marković dodajući da se Janković i njegova majka saslušavaju po zamolnici za međunarodnu pravnu pomoć u krivičnim stvarima Osnovnog suda Limburg od 6. avgusta 2018.

Informaciju da belgijske vlasti sumnjiče Jankovića pre dva dana je objavio portal Borba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: