Posle "krivične" protiv Trifunovića Spasić "zove" Interpol

Organizacija koja je navodno podnela krivičnu prijavu protiv Sergeja Trifunovića se ponovo oglasila.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.10.2018.

13:48

Posle
screenshot

Izvesni Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije “Transparentnost“ je zatražio od Interpola da sprovede međunarodnu istragu o poslovanju Fondacije "Podrži život", na čelu čijeg Upravnog odbora je Trifunović.

Trifunović: Krivična protiv mene postoji samo u tabloidu

Generalni sekretar te organizacije Mario Spasić je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo priznanje glumca Sergeja Trifunovića da su deca slata u inostranstvo na lečenje bez mišljenja Komisije za kontrolu i dodelu humanitarne pomoći Fondacije, ukazuje da je reč o kršenju odredaba Pravilnika o dodeli humanitarne pomoći koji su sami usvojili.

Pročitajte još: Sergej Trifunović – od bitke za Dukija do kriminalističke

Time je, istakao je Spasić, stvorena osnovana sumnja da se radi o, kako kaže, međunarodnoj organizovanoj kriminalnoj grupi koja šalje decu u privatne klinike bez relevantnog mišljenja struke.

"To lečenje se plaća novcem građana Srbije prikupljenog SMS porukama, gde postoji zaista osnovana sumnja da te privatne klinike Trifunoviću i drugim NN licima vraćaju procenat od ovog posla", naveo je Spasić.

Generalni sekretar Transparentnosti kaže da s obzirom na to da je Fondacija "Podrži život", Pravilnikom o dodeli humanitarne pomoći svoj rad proglasila tajnim, sve informacije prosledili smo Interpolu sa zahtevom da se sprovede međunarodna kriminalistička istraga u cilju utvrđivanja o kojim klinikama je reč, da li su fakture naduvane i koliko je i ko primio nagradu za slanje dece u fingiranom postupku humanosti - sa ciljem lične zarade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: