"Stvaraju vojsku Kosova da bi pretili Srbima i Srbiji"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da je Skupština Kosova usvojila tri zakona o transfromaciji KBS u vojsku da bi pretila Srbima i Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2018.

22:24

Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

On je kazao da dok je Rezolucija saveta bezbednosti UN 1244 na snazi, na Kosovu i Metohiji ne može biti nikakve druge oružane sile osim Kfora.

"Dati nekažnjenim teroristima u ruke teško naoružanje je pretnja miru i prilika da ponove svoje zločine", rekao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Skupština Kosova usvojila je danas tri zakona kojima se mimo kosovskog Ustava praktično osniva vojska. Poslanici Srpske liste napustili su sednicu pre rasprave i glasanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: