Obradović se ogradio od Noga, ali "vređa i Vučić"

Čačak -- Predsednik Dveri i republički poslanik Boško Obradović ogradio se od izjave poslanika te stranke Srđana Noga, koji je pozvao na vešanje Brnabićeve i Vučića.

Izvor: Beta
Podeli

Obradović je ocenio da politika tog pokreta nije poziv na nasilje i vešanje.

"Javno se ograđujem od izjave Noga u kojoj je na jedan krajnje neprimeren i neprikladan način govorio o vešanju predsednika Srbije i Vlade Aleksandra Vućiča i Ane Brnabić zbog njihove odgovornosti za izazivanje migrantske krize i primanja više hiljada migranata u Srbiji, što su se oni obavezali svojim zapadnim mentorima. Nikakvog vešanja u Srbiji neće biti i to nije način na koji mi treba da se obraćamo javnosti", rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Čačku.

On je dodao da može da razume Noga, jer je on želeo da javnost zainteresuje za posledice migrantske krize na Evropu i Srbiju, koju je ocenio kao bolnu i tešku temu.

"Mislim da je izabrao loš načn kako će da skrene pažnju na tu temu. Način na koji je Nogo govorio o toj temi nije bio prikladan i ne pada mi na pamet da branim takvu vrstu govora, a sa druge strane tema o kojoj je govorio je značajna i alarmantna", rekao je Obradović.

On je istakao da je veoma bitno kakve će posledice Srbija trpeti zbog nastupanja nove migrantske krize i da li će u Srbiji zaista biti smešteno više stotina hiljada migranata koje Evropska unija ne bude želelea da primi u svoje zemlje.

"Svi političari koji budu učestvovali u takvoj vrsti ugrožavanja zemlje moraju za to i da odgovaraju, ali po zakonima Srbije, zbog zloupotrebe službenog položaja, zbog ugrožavanja državne bezbednosti", rekao je Obradović.

On je dodao da svi na političkoj sceni moraju "više da vode računa" o svojim rečima, ponašanju i delu i da preuzima odgovornost i za sebe, ali da o tome "mora da vodi računa" posebno vlast, ističući da od predstavnika aktuelne vlasti nikada nije bilo izvinjenja.

Obradović je apelovao na sve učesnike na političkoj sceni da "spuste tenzije" i da vlast uvede odgovornost za svoje reči i dela.

"Razmere bahatosti, kriminala i bezobrazluka koje emituje na dnevnom nivou aktuelna vlast, oličena u predsedniku Srbije koji u svakom govoru predstavnike opozicije naziva kretenima, budalama, lopovima, a trebalo bi da bude predsednik svih građana Srbije, stvara lošu klimu u našem društvu", rekao je Obradović.

On je ocenio da su "zatvoreni za opoziciju" svi veliki beogradski mediji i da je zaustavljena parlamentarna debata u republičkoj Skupštini, zbog čega se stvaraju društvene tenzije koje se prenose na narod i ulicu.

Obradović je pozvao predstavnike aktuelne vlasti da se sastanu sa predstavnicima opozicionih stranka i da zajedno dogovore "fer i poštene" izborne uslove.

Poslanik Dveri Srđan Nogo u jednoj emisiji na kanalu Jutjub kazao je da predsednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić "treba da budu obešeni na Terazijama" ako je istina da je predsednica Vlade "već potpisala Dablinski sporazum sa EU" po kome kako je rekao, "Brisel Srbiji može isporučiti 1,2 miliona migranata".

strana 1 od 177 idi na stranu