Snimljen masovni ubica, kažu "nedavno dobio dozvolu" FOTO

Osumnjičeni za napad na koledžu u Kerču na Krimu identifikovan je kao student Vladislav Rosljakov, navodi ruski Istražni komitet.

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2018.

14:37

Snimljen masovni ubica, kažu
Tanjug/Kerch FM News via AP

Prvo je javljeno da ima 22 godine, međutim Istražni komitet navodi da on verovatno ima 18 godina.

Kako je navedeno, on je nakon napada, u kojem je stradalo 19 ljudi, izvršio samoubistvo. Prvi pregled tela žrtava pokazao je da su ubijeni iz vatrenog oružja i da niko nije poginuo u eksploziji.

Najmanje 18 ljudi je poginulo, a oko 50 je povređeno u snažnoj eksploziji i pucnjavi na fakultetu u Kerču na Krimu oko podneva. Eksploziju su pratili i rafali.

Ruski mediji o osumnjičenom napadaču Vladislavu Rosljakovom pišu da je koledž upisao 2015. a da je 8. septembra dobio dozvolu za oružje (kalibra 12). Navode i da je nekoliko dana pre napada kupio veću količinu municije.

Pojedini mediji prenose da su učenici rekli da je neko ostavio ranac u menzi i da je nekoliko minuta kasnije odjeknula eksplozija.

Eksplozija u Kerču je teroristički napad, potvrdio je ranije ruski Istražni komitet. Međutim, kasnije je Komitet naveo da ipak nije u pitanju terorizam, već se radi o ubistvu.

Kako je navedeno, eksplozivna naprava koja je oko podneva aktivirana na fakultetu bila je puna metalnih komadića Opširnije - OVDE

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: