"Ubili su svakog kog su našli, i decu i zaposlene" VIDEO

Najmanje 18 ljudi je poginulo, a oko 50 je povređeno u snažnoj eksploziji i pucnjavi na koledžu u Kerču na Krimu.

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2018.

14:22

Foto: Tanjug/AP

Među žrtvama je najviše studenata, javljaju ruski mediji.

"To je bio pravi teroristički napad kao onaj u Beslanu", rekla je direktorka koledža Olga Grebenikova, podsećajući na teroristički napad iz 2004. godine kada je ubijeno više od 330 ljudi.

Ruski Istražni komitet je prvo potvrdio da je reč o terorističkom napadu, navodeći da je eksplozivna naprava bila puna metalnih komadića koji su se razleteli kao šrapneli kada je naprava aktivirana. Međutim, kasnije je naveo da ipak nije u pitanju terorizam, već se radi o ubistvu.

"Mnogo je leševa, mnogo leševa dece", rekla je ona za lokalne medije i dodala:

"Napadači su trčali i pucali iz automatskog oružja: Ne znam ko su oni, na drugom spratu su otvarali vrata kabineta i ubijali svakog kog su našli. I ja sam mogla da budem leš, ubili su sve moje ljude - ubijena su i deca i zaposleni".

Trenutne informacije, ipak, govore o samo jednom napadaču. Osumnjičeni za napad na koledžu u Kerču na Krimu identifikovan je kao student Vladislav Rosljakov, navodi ruski Istražni komitet.

Prvo je javljeno da ima 22 godine, međutim Istražni komitet navodi da on verovatno ima 18 godina.

Kako je navedeno, on je nakon napada, u kojem je stradalo 18 ljudi, izvršio samoubistvo. Prvi pregled tela žrtava pokazao je da su ubijeni iz vatrenog oružja i da niko nije poginuo u eksploziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: