Šta je ubijeni advokat Ognjanović govorio o Amerikancu?

Američki portal Bazfid piše o bivšem pripadniku američkih “Foka“ Danijelu Korbetu i navodi da je on već osam meseci u zatvoru u Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2018.

16:32

Šta je ubijeni advokat Ognjanović govorio o Amerikancu?
FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC/ ARHIVA/ bk

Kako se navodi, on se nalazi pod istragom zbog nelegalnog posedovanja oružja, a dodaje se i da je njegov branilac bio Dragoslav Ognjanović, koji je ubijen u julu ove godine.

“Nije poznato da li je ubistvo advokata u vezi sa Korbetovim slučajem“, navodi se.

Bazfid piše i da je Korbet poznat pod nadimkom Prljavi, da je ratovao u Iraku i Avganistanu, kao i da su te informacije stigle iz tri izvora koji su upoznati sa njegovim vojnim dosijeom.

“Služio je u Timu 5 američkih Foka, a potom je prebačen u Tim 6, poznatiji kao DEVGRU. Ta grupacija je učestvovala u ubistvu Osame bin Ladena. Od 2012. godine je prebačen u rezervnu jedinicu i imao je dozvolu za pristup informacijama od najveće tajnosti“, navedeno je.

Takođe, američki portal piše da je Korbet radio u Jemenu tokom 2016. godine za “američku kompaniju finansiranu iz UAE sa ciljem da se eliminišu islamistički politički lideri i verske vođe“.

Rukovodilac kompanije Sper operejšns grup, koja je uposlila Korbeta, Abraham Golan je početkom 2018. godine došao u Srbiju, ali je odbio da razgovara o tome.

“Ni američka mornarica ni američka ambasada nisu htele da komentarišu ovaj slučaj. Izvori kažu da Korbet nije dobio dozvolu da govori o svom slučaju. Nije moguće stupiti u kontakt sa njim, a njegov aktuelni advokat odbija da odgovori na poruke. Njegov prethodni advokat, ubijeni Ognjanović, je nekoliko nedelja pre ubistva rekao da je Korbet optužen za posedovanje oružja koje nije u funkciji i istakao je da očekuje njegovo puštanje na slobodu“, piše Bazfid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: