Toplom vremenu dolazi kraj

Natprosečno toplom vremenu koje preovladava ove jeseni izgleda da dolazi kraj.

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2018.

19:17

Toplom vremenu dolazi kraj
Foto: Thinkstock

Kako javlja meteorološki servis Severe Weather Europe, od sledeće sedmice bićemo pod uticajem hladnog talasa sa Artika, koji će dovesti do promene vremena i nižih temepratura.

Formiraće se hladan ciklon koji će početkom sledeće sedmice sa artičkih predela spustiti sve do Istočne Evrope i da će se dalje usmeriti ka Mediteranu i Balkanskom poluostrvu.

Od petka će hladna vazdušna masa dominirati Istočnom Europom i Balkanom, a hladan vazduh će ubrzano nastaviti da se kreće ka jugu i verovatno će stići sve do severozapada Turske.

Od subote se očekuje da će hladni talas oslabiti brzim tempom.

Budući da se radi o modelu prognoze, Severe Weather Europe navodi da će ova prognoza biti preciznija od vikenda, ali svejedno napominje da je prema trenutnom modelu moguće da u nižim mestima padne sneg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: