Vulin opet odgovara Skotu: Bahatost jeste novost

"Politika SAD prema KiM nije novost, ali bahatost ambasadora SAD i nepoštovanje koje pokazuje prema Srbiji jeste", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.10.2018.

13:15

Vulin opet odgovara Skotu: Bahatost jeste novost
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinoviæ

On je tako reagovao na tvit ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota posle njegove neprimerene izjave o KiM u Vladi Srbije da je Kosovo suverena a ne takozvana država, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

"Svestan sam da je ovo osetljiva tema, ali politika SAD u vezi s Kosovom nije novost", napisao je Skot na Tviteru odgovarajući na kritike njegove izjave.

Skotovu Izjavu da je Kosovo suverena, a ne takozvana država, kritikovali su najviši srpski zvaničnici, jer je, iako je podrška SAD kosovskoj nezavisnosti poznata, skandalozno da to kaže u Vladi Srbije.

Ambasador SAD Kajl Skot je izjavio da kosovska vlada nije takozvana već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlje, sa svojim izabranim predstavnicima.

Ministar odbrane Aleksadar Vulin je potom rekao da je Kajl Skot, "u svojoj bahatosti, zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: