"Rekao sam Van der Belenu – ne može da Srbi izgube sve"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednikom Austrije Aleksandrom van der Belenom o dijalogu Beograda i Prištine.

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2018.

12:02

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Vučić je na konferenciji za novinare naveo da je sa predsednikom Austrije, koji je u Beogradu, bilo reči i o Kosovu i da dve zemlje o tome imaju različite stavove.

"Obavestio sam prijatelje da smo uvek spremni da razgovaramo, da imamo otvoren dijalog o ključnim pitanjima, ali da je potrebno doći do kompromisa, da ne može da Srbi izgube sve, a da neki drugi dobiju sve", rekao je Vučić.

Vučić se zahvalio Van der Belenu na podršci.

"Rekao je da je jasno da Evropska unija već ima određene probleme unutar teritorija svojih članica i zato je jedan od uslova da Beograd i Priština reše svoje probleme i da je to uslov da Srbija postane članica EU", dodao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: