Tači o korekciji granica: Kad budem čuo bolju ideju...

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio da nije čuo bolju ideju od njegove o "korekciji granica", kada je reč o zaključenju normalizacije odnosa sa Beogradom.

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2018.

12:01

Tači o korekciji granica: Kad budem čuo bolju ideju...
Foto: Getty Images

Na pitanje da li je spreman da povuče svog predlog o "granicama", u korist nacionalnog konsenzusa, Tači je odgovorio: "Kada budem čuo bolje ideje, razmotriću to". Tači je istakao da je njegov cilj da Kosovo bude jedinstveno i da se "dijalog dogodi".

"Snažno podržavam korekciju granice. Nema međusobnog priznavanja bez definisanja granice", zaključio je kosovski predsednik, koji svoj predlog o "korekciji granica" opisuje kao "ustavan, zakonit i nesporan".

Govoreći o formiranju vojske Kosova, Tači je rekao da za to nije zaslužan premijer Ramuš Haradinaj, niti njegovi nedavni sastanci sa američkim zvaničnicima, prenose danas prištinski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: