Otpočela ekshumacija Srba stradalih u "Oluji"

Na području Karlovačke županije je otpočela ekshumacija preostalih grobnih mesta na kojima su pokopani ostaci žrtava srpske nacionalnosti.

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2018.

09:48

Otpočela ekshumacija Srba stradalih u

Reč je o žrtvama akcije hrvatske vojske i policije "Oluja".

Kako je saopštila Komisija za nestala lica Vlade Srbije, ekshumaciju su otpočeli nadležni organi sa preostalih registrovanih grobnih mesta.

Očekuje se da će proces ekshumacija na tom području trajati 4 radna dana, a od svih ekshumiranih posmrtnih ostataka biće uzeti uzorci radi identifikacije metodom DNK analize.

Nastavak ekshumacija posebni značaj imaju za porodice nestalih lica, koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najbližih.

Sprovođenjem ekshumacija nadležni organi Hrvatske, nastavljaju proces ekshumacija grobnih mesta u kojima su pokopane žrtve stradale u akciji hrvatske vojske i policije „Oluja".

U skladu sa potpisanim međudržavnim dokumentima sa Hrvatskom, ekshumacijama u svojstvu posmatrača prisustvuju i predstavnici Komisije za nestala lica Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: