Slučaj "državi udar": "Ako je to zvanična Moskva..."

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić izjavio da nikada nije optužio zvaničnu Rusiju za pripremanje državnog udara u Crnoj Gori.

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2018.

08:21

Slučaj
Foto: Thinkstock

On je dodao da u tom kontekstu nije pominjao ruskog predsednika Vladimira Putina, već delove administracije, odnosno dvojicu službenika GRU.

"Nikad nisam optužio zvaničnu Moskvu. Ruska država je Majakovski, Ruska pravoslavna crkva, Boljšoj teatar i 150 miliona Rusa. Optužio sam pojedince, pripadnike SBB-a, agente GRU i pojedine Kozake. Ako je to zvanična Moskva, onda smo je optužili", rekao je Katnić za podgorički "Dan".

Rusko ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je juče optužbe da je ta zemlja umešana u pokušaj državnog udara 2016. u Podgorici.

"Očigledno je glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić odlučio da se priključi konkursu za najsmrtonosnije optužbe protiv Rusije", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Kako se dodaje, "Katnić već dve godine aktivno traži neosporne dokaze takozvanog pokušaja državnog udara u Podgorici u oktobru 2016. godine, u kojoj su navodno učestvovali agenti ruske vojne obavještajne službe GRU".

"Ruska strana snažno odbacuje bilo kakvu mogućnost zvaničnog učešća u ovim izmišljenim pokušajima da se izvede nezakonito delo i veruje da su takve optužbe neosnovane i apsurdne", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: