Brnabićeva: Poseta Putina je velika čast za Srbiju

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.10.2018.

15:45

Brnabićeva: Poseta Putina je velika čast za Srbiju
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Ona je rekal da je za Srbiju velika čast to što će predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, na poziv srpskog predsednika, posetiti Srbiju u januaru naredne godine.

Brnabić je dodala da će to biti i izuzetna prilika da se saradnja naših zemalja učvrsti i potvrdi tradicionalno prijateljstvo dva naroda, naglasivši da se očekuje i potpisivanje više sporazuma koji će bliže urediti određene oblasti saradnje dve države, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ambasador Čepurin je izrazio zadovoljstvo zbog kontinuiteta dijaloga, saradnje i razmena poseta na najvišem nivou, podsetivši i na skorašnju veoma uspešnu posetu predsednika Vučića Rusiji, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano o saradnji u oblasti ekonomije, energetske stabilnosti i kulture kao i srpsko-ruskom Međuvladinom komitetu za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, koji će zasedati u Beogradu u novembru ove godine.

Premijerka Brnabić iskoristila je priliku da se zahvali na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i našem konstruktivnom pristupu u pronalaženju kompromisnog i trajnog rešenje za pitanje Kosova i Metohije.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, ambasador je istakao značaj Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, koji se pod pokroviteljstvom predsednika Ruske Federacije održava u junu naredne godine i pozvao premijerku da učestvuje na ovom važnom svetskom ekonomskom događaju, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: