Mihajlovićeva odgovorila Skotu: Kosovo nije država

Potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović reagovala na izjavu ambasadora SAD, Kajla Skota, da je Kosovo suverena, a ne takozvana država.

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2018.

11:50

Mihajlovićeva odgovorila Skotu: Kosovo nije država
Tanjug, Dimitrije Goll

Ona je poručila da Kosovo nije i neće biti nezavisna država i da takav stav Srbije podržava više od polovine sveta.

Na izjavu Skota reagovao je i predsednik Srbije ocenom da bi bilo lepo da je Kajl Skot pokazao malo više poštovanja za zemlju koja mu je domaćin, ali i da je predstavnik vlade koji je prisustvovao tom dogadjaju trebalo da reaguje.

Mihajlović je reagovala danas, pisanom izjavom dostavljenom medijima dan nakon što je ambasador Skot to izjavio u Vladi Srbije.

Potpredsednica vlade je istakla da “za razliku od SAD koji su glavni sponzor kosovske nezavisnosti, Srbija ne priznaje, niti će priznati nezavisnost Kosova”.

“Ali, ono što Srbija danas, odnosno predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokušava, jeste da dodje do trajnog, kompromisnog rešenja za Kosovo, kako bi se sačuvao mir u regionu, i koje će omogućiti miran život za Srbe i Albance”, kaže Mihajlovićeva.

Dodala je da do takvog rešenja može da dodje samo ekonomski jaka, u svetu ugledna, nezavisna i samostalna Srbija.

“Zato Srbija danas, ekonomski, i naročito u oblasti infrastrukture, saradjuje sa kompanijama iz Rusije, Kine, ali i iz SAD i zemalja Evropske Unije, jer je strateški put Srbije punopravno članstvo u EU. Srbija je mala zemlja kojoj treba mnogo prijatelja i potrebni su nam njihova znanja i nove tehnologije kako bismo od Srbije napravili što bolje mesto za život naših građana”, kaže Mihajlovićeva, saopšeno je iz njenog kabineta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: