Dečak živeo sam, bez struje, ali stigli bolji dani VIDEO

Za šesnaestogodišnjeg Jovana Nikolića iz sela Vrmdža, koji je posle očeve smrti živeo godinama sam, bez struje, stigli su bolji dani.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2018.

22:07

Dečak živeo sam, bez struje, ali stigli bolji dani VIDEO
Screenshot/TV Prva

Tužna priča koju ste videli u Vestima Prve televizoje podstakla je mnoge da mu pomognu. Dečak više nije u mraku, a zahvaljujući dobrim ljudima, dobiće i novi dom.

*Evo, sad vas dočekujem sa strujom, posle osam godina dobio sam struju. Mogu da gledam televiziju, telefon više ne moram da punim kod komšije. Uveče dođe društvo, nisam više sam", kaže Jovan.

U samo nekoliko dana, ovom šesnaestogodišnjaku promenio se život. Nepoznati donator platio mu je dug za struju, a zahvaljujući dobrim ljudima, ponovo ima i magarence.

*To mi je bila najveća želja, sa njim sam radio - šumu, drva, seno. Sad mogu opet".

- Šta si još dobio?

"Ovcu i jare".

- Je l sada lakše?

"Da. Sa životinjama provodiš vreme, brzo prodje dan, kad si sam, samoća ubija čoveka", kaže šesnaestogodišnjak.

Jovan više nije sam. Dobri ljudi pomažu i da se iz neuslovne, trošne kuće, do zime preseli u novu, koja se gradi u njegovom dvorištu.

*Jovan nije želeo u hraniteljsku porodicu, srećni smo što će biti u svojoj kući sa strujom i vodom, i apelujemo na ljude, ako su u mogućnosti, on nema pokućstvo, kućne aparate pošto nije imao struju", navodi Vladimir Pavlović iz Centra za socijalni rad u Sokobanji.

*Želim da ostanem na selu, da radim, imam tu moje komšije, ne želim da idem", kaže Jovan.

Uz komšije, ali i mnogo onih koje ne poznaje, a koji se svakodnevno javljaju i pomažu, Jovan veruje da će na svom ognjištu dočekati neku lepšu budućnost.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: