Tramp: Saudijska Arabija biće oštro kažnjena ako...

Donald Tramp izjavio je da će Saudijska Arabija biti oštro kažnjena ako se ispostavi da je nestalii novinar Džamal Kašogi ubijen u konzulatu u Istanbulu.

Izvor: B92

Subota, 13.10.2018.

16:17

Tramp: Saudijska Arabija biće oštro kažnjena ako...
Foto: EPA-EFE/Michael Reynolds

"Rešićemo ovaj slučaj i biće oštrih kazni", rekao je predsednik SAD Tramp, prenosi Rojters.

Upitan da li je moguće da je saudijski princ Muhamed bin Salman izdao naređenje za ubistvo Kašogija, Tramp je rekao da to niko sa sigurnošću ne zna, ali da će se to svakako otkriti.

Tramp je, kako navodi Rojters, nagovestio da prekid isporuke američke vojne opreme Saudijskoj Arabiji nije opcija, jer kako kaže, "ne želi da ugrozi poslove".

Izvori Rojters u Turskoj izjavili su za agenciju da veruju da je Kašogi ubijen u saudijskom konzulatu, u koji je ušao 2. oktobra i od tada se vodi kao nestao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: