"Junkerovi komentari o Orbanu su lična osveta"

Nedavne primedbe predsednika EK Žan-Klod Junkera da mađarski premijer Viktor Orban "više nema mesto" u Evropskoj narodnoj partiji (EPP) "lična osveta" Junkera.

Izvor: Tanjug

Petak, 12.10.2018.

22:37

Foto: Gettyimages

To je izjavio portparol mađarske vlade Zoltan Kovač, objasnivši da je to zbog Orbanovog odbijanja da podrži Junkerovu kandidaturu pre četiri godine.

U intervjuu francuskom "Mondu" objavljenom ranije danas, Junker je rekao za Orbana:

"Iako poštujem čoveka, vidim mnogo nepodudarnosti između onog što kaže i hrišćanskih vrednosti na kojima je EPP zasnovana. Osim, ako ne može da nam garantuje da će poštovati osnovne vrednosti EPP i njen izborni program", prenela je mađarska agencija MTI.

Kovač je na Tviteru napisao da Junkerovi komentari "nisu vredni odgovora", te dodao da su Orbanove i Junkerove razlike po pitanju migranata "samo učinile očiglednijim" da je u Junkerovim primedbama reč o osveti.

"Nikada se nećemo saglasiti sa Junkerovim stanovištem u vezi migranata", naveo je Kovač.

Na neformalnom samitu EU u septembru u Salcburgu, Junker je na sastanku EPP predložio da se zamrzne status mađarske vladajuće partije Fides, a što su članovi EPP odbili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: