Aleksandar Šešelj u Saveta Evrope: Srbija nikada neće u EU

Beograd -- Na plenarnom zasedanju Parlamentarne Skupštine SE u Strazburu, član delegacije Srbije Aleksandar Šešelj je u govoru rekao da su Srbi na KiM građani drugog reda.

Izvor: Beta
Podeli

On je dodao da su nedavne albanske "provokacije na račun srpskog naroda sprovedene uz nedvosmislenu podršku Sjedinjenih Američkih Država, Evropske unije i drugih evropskih institucija".

SRS je u Beogradu saopštila da je Aleksandar Šešelj koji je njen poslanik u Skupštini Srbije, rekao da se "potpuno neprihvatljiv uslov stavlja pred Srbiju - da prizna tzv. republiku Kosovo kao nezavisnu državu, uprkos rezoluciji (UN) 1244 koja garantuje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije, uključujući i južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju".

Aleksandar Šešelj je, piše u saopštenju SRS, "izneo ubeđenje da srpski narod nikada neće prihvatiti poniženja i da se neće pomiriti sa okupacijom i činjenicom da se na srpskoj teritoriji stvara teroristička država u kojoj cvetaju trgovina narkoticima i ljudskim organima".

"Samim tim - naveo je Aleksandar Šešelj - Srbi nikada neće menjati svoju teritoriju za članstvo u Evropskoj uniji i Srbija nikada neće postati član ove zajednice", piše u saopštenju SRS.

Politika

Razgovarali Vučić i Bramerc

Beograd -- Vučić i Bramerc razgovarali u Beogradu o predstojećem izveštaju tužioca za Savet bezbednosti UN,kao i o učinku Tužilaštva Haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju.

Politika utorak 23.10. 10:53 Komentara: 0
strana 1 od 162 idi na stranu