Aleksandar Šešelj u Saveta Evrope: Srbija nikada neće u EU

Na plenarnom zasedanju Parlamentarne Skupštine SE u Strazburu, član delegacije Srbije Aleksandar Šešelj je u govoru rekao da su Srbi na KiM građani drugog reda.

Izvor: B92

Petak, 12.10.2018.

16:55

Aleksandar Šešelj u Saveta Evrope: Srbija nikada neće u EU

On je dodao da su nedavne albanske "provokacije na račun srpskog naroda sprovedene uz nedvosmislenu podršku Sjedinjenih Američkih Država, Evropske unije i drugih evropskih institucija".

SRS je u Beogradu saopštila da je Aleksandar Šešelj koji je njen poslanik u Skupštini Srbije, rekao da se "potpuno neprihvatljiv uslov stavlja pred Srbiju - da prizna tzv. republiku Kosovo kao nezavisnu državu, uprkos rezoluciji (UN) 1244 koja garantuje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije, uključujući i južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju".

Aleksandar Šešelj je, piše u saopštenju SRS, "izneo ubeđenje da srpski narod nikada neće prihvatiti poniženja i da se neće pomiriti sa okupacijom i činjenicom da se na srpskoj teritoriji stvara teroristička država u kojoj cvetaju trgovina narkoticima i ljudskim organima".

"Samim tim - naveo je Aleksandar Šešelj - Srbi nikada neće menjati svoju teritoriju za članstvo u Evropskoj uniji i Srbija nikada neće postati član ove zajednice", piše u saopštenju SRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: