Delikatesni sir i mleko – samo za strane delegacije

Beograd -- Na meniju u restoranima za zaposlene u državnim institucijama nalaze se samo domaći sirevi.

Izvor: Tanjug
Podeli
screenshot/Prva
screenshot/Prva

Delikatesni mlečni proizvodi nabavljaju se samo za posluženje prilikom poseta stranih delegacija i međunarodnih skupova, saopštila je Uprava za zajedničke poslove republičkih organa nakon pisanja medija o javnoj nabavci za potrebe Skupštine Srbije.

U saopštenju se takođe ističe da su objavljeni podaci zapravo procena potrošnje tih namirnica na godišnjem nivou.

Uprava, koja obavlja javnu nabavku hrane za restorane u institucijama državne uprave, u saopštenju precizira da je u septembru pokrenut postupak javne nabavke koja se odnosi na potrebe svih restorana i manjih ugostiteljskih objekata Uprave, kao i za potrebe protokola predsednika Srbije, predsednika Vlade, predsednika Skupštine i ministarstva, i to prilikom poseta stranih delegacija i za održavanje međunarodnih skupova.

Navode da se prilikom pružanja usluga na protokolarnom nivou poštuje dogovor protokola stranih delegacija i da se na meniju u takvim prilikama koriste raznovrsni mlečni proizvodi, uvažavajući i zdravstvene i verske potrebe i zahteve.

Pročitajte još:

Poslanici i Gojkovićeva ćute - pa za koga je sve ovo?

"Kao da ništa ne radimo, nego sedimo, jedemo, bahatimo se"

Sve količine navedene u konkursnoj dokumentaciji su procena o potrošnji na period od godinu dana, pa tako navode da je količina od deset litara bademovog mleka predviđena na godišnjem nivou, da je prosečna cena po litru 250 dinara, i da je predviđeno samo za potrebe stranih delegacija.

Iz Uprave navode i da se ugostiteljske usluge za zaposlene u državnoj upravi pružaju na 15 lokacija, a da se na menijima takvih restorana ne nalaze sirevi stranih proizvođača, već samo domaći proizvodi.

Ekskluzivni sirevi i mleko već nekoliko dana tema su u parlamentu i medijima, nakon što je jedan dnevni list objavio da će poslanici, o trošku građana Srbije, uživati u bademovom mleku, italijanskim i francuskim kravljim, kozjim i ovčijim sirevima.

List je objavio konkurs za nabavku mleka i mlečnih proizvoda, a na spisku su, pored mleka i jogurta, i više desetina vrsta sireva, uključujući i vrhunske francuske i italijanske sireve, kao i po deset litara sojinog i bademovog mleka.

strana 1 od 177 idi na stranu