Usvojene izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine

Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine.

Izvor: B92

Petak, 12.10.2018.

11:55

Usvojene izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine

Na taj način se stvaraju formalno pravni uslovi za konkurisanje za dobijanje sredstava iz IPARD fonda , a u skladu sa merama zaštite životne sredine.

Smisamo izmena je u tome da se individualnim gazdinstvima i fizičkim licima pomogne da ispune sve što je potrebno da bi mogli da participiraju i traže sredstva iz ovog fonda.

Reč je o sredstvima IPARD-a koja mogu ostvariti fizička lica, odnosno nosioci porodičnog gazdinstva, preduzetnici, privredna društva, ali i zemljoradničke zadruge.

Zakonom je propisano da se sredstva iz Zelenog fonda Srbije dodeljuju korisnicima u svrhu finansiranja zaštite i unapređivanja životne sredine na osnovu javnog konkursa koje obljavuje nadležno ministarstvo.

Sredstva se mogu dodeliti i bez sprovođenja javnog konkursa u slučaju finansiranja interventnih mera u vanrednim okolnostima zagađivanja životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: