Poljska uložila veto na izveštaj EK

Poljska je odlučila da uloži veto na usvajanje godišnjeg izveštaja Eevropske komisije o Povelji EU o osnovnim pravima.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.10.2018.

22:46

Poljska uložila veto na izveštaj EK
Foto: Thinkstock

Veto će biti uložen jer se izveštaj ne poziva na zaštitu hrišćana i Jevreja od verske diskriminacije, to je saopštila vlada te zemlje.

Odluka ministra pravde Poljske Žbignjeva Žobra da blokira najnoviju verziju izveštaja znači da nema jednoglasnosti neophodne za njegovo usvajanje, prenosi Asošiejted pres.

Ministarstvo pravde Poljske saopštilo je da ne prihvata predloženi izveštaj jer se u njemu navodi potreba da se zaštite pripadnici LGBT populacije, deca imigranti i žene, ali ne i Jevreji i hrišćani.

Poljski veto na izveštaj najnoviji je u nizu sporova o osnovnim vrednostima između lidera EU i konzervativne poljske vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: