Tramp: Situacija je loša, želimo da otkrijemo istinu

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je razgovarao sa zvaničnicima u Saudijskoj Arabiji na najvišem nivou o nestanku saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.10.2018.

00:12

Tramp: Situacija je loša, želimo da otkrijemo istinu
Getty Images

On je istakao i da želi da SAD otkriju istinu s tim u vezi.

"Situacija je loša", rekao je Tramp novinarima, dodavši da bi želeo da u Belu kuću pozove Kašogijevu verenicu, prenosi Rojters.

Kašogi (59) je nestao pre nedelju dana, nakon što je ušao u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu kako bi dobio dokumenta potrebna za sklapanje braka sa turskom verenicom.

Turski zvaničnici strahuju da je on ubijen u kompleksu konzulata, dok saudijski zvaničnici navode da je napustio zgradu nepovređen, ali nisu pružili dokaze da je on ikada izašao iz zgrade.

Kašogi je napustio Saudijsku Arabiju prošle godine pošto je kritikovao saudijsku politiku u Jemenu i pritisak koji se vrši na kritičare vlasti.

Turski mediji su danas objavili fotografije navodnog 15-članog saudijskog "tima za ubistvo" i video-snimak o sumnjivom kretanju u saudijskom konzulatu u Istanbulu nakon nestanka saudijskog novinara.

Saudijska Arabija nije regovala na objavljivanje slika - iako one ne pružaju definitivan dokaz o Kašogijevoj sudbini - koje su objavljene na turskim televizijama i širom sveta, preneo je AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: