Trifunović: Došla nam je kriminalistička policija

Predsednik Upravnog odbora fondacije “Podrži život“ Sergej Trifunović rekao je da je fondaciju posetila kriminalistička policija, iako su očekivali finansijsku.

Izvor: B92
Podeli
screenshot
screenshot

Pročitajte još:

- Pobeda! Duki ide u Barselonu!

- Vučić: Država će pomoći Dušanu; Fondacija: Hvala anonimnom

- Sergej Trifunović: Molim gospodina Vučića...

- Lončar tvrdi da novac iz fondova za decu ide na "kockanje"

- Trifunović odgovorio na tvrdnje ministra: Nadležni, dođite

- Vučić o Fondaciji Sergeja Trifunovića: Ako mislite...

- "Prestanite sa hajkom, Sergej pomaže našoj deci" VIDEO

Trifunović je na Tviteru objavio tvit u kojem stoji da je fondaciji u posetu došla finansijska policija, odsek za organizovani kriminal.

Prethodno je Trifunović naglasio da fond nikada nije bio ni pod kakvom istragom i dodao da već "četiri i po godine zove državne organe da dođu i provere rad fondacije", ali da niko nikada nije došao.

"Osim što je finansijska policija sada ispitivala investicioni fond o nama o nama. Juče je inspekcija pitala u Ilirici da li je neko dete umrlo zato što smo ga mi odbili? Zamislite to...To je eto nadležnost finansijske policije", kazao je Trifunović pre dva dana

O tome što je fondacija uplaćivala novac u investicioni fond, Trifunović kaže da je to "potpuno legalna stvar".

"To je vrlo legalna stvar, sve je po zakonima o fondacijama. Dozvoljeno je da fondacija može da se time bavi...Uzeli smo najmanji rizik. Mi smo dali 15,5 miliona, napravili smo skoro 500.000 dinara i ostalo je još 5,5 miliona dinara, koji se još nalaze u fondu i koje možemo da povučemo odmah, za 24 sata...a kamate stižu na taj iznos", rekao je Trifunović.

Povodom njegove izjave oglasili su se i lekari koji su rekli da nijedan pacijent sa potpunom dokumentacijom koji se obratio Budžetskom fondu za lečenje u inostranstvu nije odbijen.

O "udaru" na Sergeja Trifunovića reagovala je i premijerka Ana Brnabić.

strana 1 od 176 idi na stranu