"Deca da ne mogu van kuće posle 22h zimi i ponoći leti"

Savet roditelja đaka osnovnih i srednjih škola Novog Sada podržao je predlog Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.10.2018.

15:53

Ilustracija: Thinkstock

Predloženo je da se mlađima od 16 godina zabrani da bez pratnje punoletne osobe koja za njih odgovara zimi budu van kuće posle 22 časa, a tokom leta posle ponoći.

Savet je u saopštenju podržao i predlog da se maloletnicima zabrani ulazak u ugostiteljske objekte nakon 22 časa.

Roditelji su podržali mere za borbu protiv narkomanije i alkoholizma kod mladih, po "Islandskom modelu", koje je predložilo Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu.

"Apelujemo na Grad da predložene mere usvoji i detaljno razradi, pri čemu posebno treba da se vodi računa da se deci prvo ponudi alternativa", piše u saopštenju.

Roditelji tako predlažu "da se obavežu škole da obezbede besplatno bavljenje sportom učenicima svih uzrasta, obavezna takmičenja u svim sportskim disciplinama između škola, da organizuju vannastavne aktivnosti u vidu radionica u kojima će ispoljiti svoju kreativnost, da deo nastave izvode u prirodi i da organizuju obuku svih roditelja o problemu narkomanije i alkoholizma".

Savet roditelja je od gradskih vlasti zatražio i da obezbede deci kolektivne posete muzejima i drugim ustanovama kulture.

Na konstitutivnoj sednici Opštinskog saveta roditelja đaka osnovnih i srednjih škola Novog Sada za tekuću školsku godinu, u sredu je za predsednicu izabrana Jelena Desnica, a Dragana Ćorić za njenu zamenicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: