"Ne idemo na kafu s Dodikom, s diktatorom se ne razgovara"

Lider SDS Vukota Govedarica je rekao da ni on, ni Mladen Ivanić ne nameravaju da prihvate poziv Milorada Dodika da "uz kafu" pričaju o političkoj situaciji u RS

Izvor: Beta

Sreda, 10.10.2018.

16:45

Foto: Thinkstock

"Nemam nameru da pijem kafu s čovekom koji je od SDS-a pokušao da napravi terorističku organizaciju, s čovekom koji nam je stavio na teret 'obojene revolucije' i krvave scenarije, s čovekom koji je od porodice Dragičević (ubijenog mladića Davida Dragičevića) napravio neprijatelje Republike Srpske", kazao je Govedarica na konferenciji za novinare.

Dodao je da se "s diktatorom ne priča".

"Ako treba negde da sednem i razgovaram, onda je to trg (Trg Krajine) i onda je to razgovor sa Davorom Dragičevićem", rekao je Govedarica.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas kandidate opozicije za srpskog člana Predsedništva BiH i za predsednika Republike - Mladena Ivanića i Vukotu Govedaricu "na kafu", da porazgovaraju o političkoj situaciji u RS, javila je Srpska novinska agencija (SRNA).

Govedarica je novinarima potvrdio da su on i Ivanić dobili takav poziv.

Govedarica koji je na izborima u nedelju, 7. oktobra, bio kandidat opozicionog Saveza za pobedu (SzP) za predsednika RS, naveo je da je razlika između njega i kandidatkinje SNSD Željke Cvijanović smanjena na 4,5 procenata i dodao da je sasvim jasno da nevažeći glasački listići mogu da utiču na izborni rezultat.

"Svim tim nepravilnostima nama je oteta izborna pobeda… Tražimo da se utvrdi istina. U pojedinim državama se ručno broje glasovi da bi se došlo do istine. Ovo je ozbiljno narušavanje Krivičnog zakona BiH, u kojem je propisana kazna zatvora do tri godine za svaku silu, prijetnju i prinudu koja utiče na nezavisnu volju građana", ukazao je on.

Predsednik PDP Branislav Borenović je rekao da opozicija ne priznaje izborne rezultate i da će učiniti sve da ih ospori.

Borenović je kazao da su danas uputili primedbu CIK-u i da traže ponovno brojanje glasova u RS za sve nivoe vlasti.

"Osnov za osporavanje izbora postoji. Postoji mogućnost da se izbori ponište i da se organizuju novi. Poslao sam dopis i misiji OEBS, Kancelariji Saveta Evrope, ruskoj, američkoj, nemačkoj, francuskoj ambasadi u BiH, i OHR-u", naveo je on.

Po njegovim rečima, postoje infomacije da se sada pišu novi zapisnici u Banjaluci i da je u toku "falsifikovanje zapisnika s biračkih mesta, čime rukovodi gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić".

"Nemam nameru ući u parlament dok se ovo ne raščisti, i dok ne budemo imali fer i pošteno društvo. Mi u takvom parlamentu nećemo da radimo. Jedina slobodna teritorija je Trg Krajine", istakao je Borenović.

"Bićemo tamo od danas u sve većem i većem broju", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: