Turska:Sirijski pobunjenici povukli teško naoružanje

Sirijski pobunjenici završili povlačenje svog teškog naoružanja sa linije fronta u sirijskoj severozapadnoj pokrajini Idlib, saopštili su turski zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.10.2018.

09:18

Turska:Sirijski pobunjenici povukli teško naoružanje
Foto: Tanjug/AP

To je bio deo sporazuma postignutog između Turske i Rusije o demilitarizaciji linije fronta izmedju snaga sirijske vlade i pobunjenika u i oko Idliba, poslednjeg velikog uporišta pobunjenika u Siriji, prenela je agencija AP.

Portparol Nacionalnog fronta za oslobođenje Nadži el Mustafa rekao je ranije da su se članice fronta saglasile o primeni sporazuma postignutog u septembru o demilitarizaciji od 15 do 20 kilometara duž linije fronta do 15. oktobra.

On je dodao da su pobunjeničke snage zadržale lako i srednje naoružanje, kao i baze.

Opoziciona sirijska Opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, potvrdila je da je skoro sve teško naoružanje uklonjeno sa područja oko Idliba.

Najveća oružana grupa, Komitet za oslobođenja Levanta, povezana s Al Kaidom, nije saopštila da li je saglasna sa sporazumom, navela je američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: