Među stradalima na auto-putu i stranci FOTO/VIDEO

U dva lančana sudara koji su se dogodili na auto-putu Beograd-Niš stradalo je sedam osoba, a povređeno je 27. Saobraćaj je normalizovan oko 16.00.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Anita Mitrović TV Prva
Foto: Anita Mitrović TV Prva

Prema proceni policije, na mestu udesa lakše i teže povrede je zadobilo 35 do 40 osoba, a oštećeno je oko 40 vozila, od kojih su neka potpuno uništena.

Na tom delu auto-puta dogodile su se, jutros oko 7:20, dve saobraćajne nesreće, po jedna u oba smera, jedna od druge udaljene oko 400 metara.

U saobraćajnoj policiji preciziraju da su tri osobe poginule na traci iz smera Niša, i četiri na traci iz smera Beograda.

Najpre je bilo saopšteno da su na mestu udesa stradale tri osobe, zatim šest, a prema najnovijim informacijama, stradalo je sedam osoba.

Mediji javljaju da su među stradalima sudija Apelacionog suda u Kragujevcu S. V. i njen suprug advokat M. V.

Prva televizija saznaje da je poginulo pet srpskih državljana i dva Makedonca.

Na auto-putu od Beograda ka Nišu saobraćaj je oko 16 časova normalizovan, a kako je saopšteno iz "Puteva Srbije", saobraćaj se odvija preticajnom i voznom saobraćajnom trakom u oba smera na deonici od Ćuprije do Jagodine.

Pročitajte još: "AMAN!!!"

Pročitajte još: Među povređenima u stravičnom udesu i veliki broj stranaca

Pročitajte još: Šta se sve dogodilo na auto-putu Beograd – Niš?

Pročitajte još: Nesreća kod Jagodine opomena i za nadležne i za vozače

Pročitajte još: Svedok tragedije: Kada sam prošao Moravu – zid

Foto: Anita Mitrović TV Prva
Foto: Anita Mitrović TV Prva

U Opštu bolnicu u Jagodini smešteno je sedam povređenih osoba - dvoje državljana Srbije i po jedan Nemac, Grk, Turčin, Albanac i Poljak.

Kako je Tanjugu izjavio direktor bolnice Miloš Lukić, jedna osoba je prebačena na Odeljenje neurohirurgije u Ćupriji, a ostale su zadržane u Jagodini, i radi se o hirurškim i ortopedskim povredama.

"Povrede su ozbiljne, ali niko nije životno ugrožen", rekao je Lukić. U Urgentnom centru Opšte bolnice u Ćupriji, centralne i najveće zdravstvene ustanove između Beograda i Niša, na zbrinjavanju povređenih "angažovani su brojni lekari uključujući i direktora Slobodana Gajića", rečeno je Tanjugu.

Foto: Anita Mitrović TV Prva
Foto: Anita Mitrović TV Prva

Dva lančana sudara koja su se dogodila na auto-putu Beograd – Niš, kod Jagodine, a u kojima je poginulo sedam osoba, tragična je opomena da je krajnje vreme da se preduzmu sve potrebne mere da se takve nesreće spreče u budućnosti, ocenio je direktor Komitet za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.

strana 1 od 122 idi na stranu