Komšić: Dragi Hrvati, ja sam vaš predsednik, ne strahujte

Lider Demokratske fronte Željko Komšić kandidat za hrvatskog člana Predsedništva BiH, proglasio je pobedu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.10.2018.

00:49

Komšić: Dragi Hrvati, ja sam vaš predsednik, ne strahujte
Foto: EPA-EFE/FUAD FOCO

On je poručio Hrvatima u BiH da ne strahuju od činjenice da će ih predstavljati u tom telu.

“Dragi Hrvati, ne strahujte od činjenice da ću ja biti u Predsedništvu. Želim da zahvalim svim ljudima koji su poklonili poverenje meni. Želim da znate da sam ja tu kako bih služio svim građanima naše zemlje. Dragi Hrvati u Hercegovini, Želim da znate da sam ja vaš legitimni predstavnik i ne treba da imate strah od činjenice da ću ja biti u Predsedništvu BiH naredne četiri godine", rekao je Komšić.

Govoreći o rezultatima stranke, Komšić je rekao da očekuje da oni budu slični onima iz 2014. godine.

“Ne želimo da ulazimo u neke matematičke koalicije, nego nas interesuje konkretni koraci koji će dovesti do boljitka svih građana BiH", dodao je.

"Moja obaveza je da se bavim svima bez obzira da li me bh. građani u Hercegovini vole ili ne. Za mene su svi ljudi isti i ja ih ne delim na Bošnjake i Hrvate.", istakao je Komšić.

Rekao je i da je apsolutno opredeljen za svaki vid saradnje s Beogradom i Zagrebom, ali da se ne mogu tolerisati neke stvari koje su dosad tolerisane, a to je, kako je naveo, mešanje u unutrašnja pitanja BiH.

Željku Komšiću će ovo biti treći mandat hrvatskog člana Predsedništva BiH, na koji je izabran glasovima Bošnjaka.

Poznavaoci prilika u Federaciji BiH i poznavaoci odnosa dva naroda, Bošnjaka i Hrvata u tom entietu BiH, ne isključuju mogućnost da ponovni izbor Komšića izazvati krizu vlasti u tom delu zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: