Albanski mladić: Mislim da su nas napali nasumično

Dvadesetogodišnji G. B. koji je s drugom C. M. (19) pretučen u Novom Sadu u noći sa subote na nedelju, za 021.rs je ispričao da sumnja da su napadnuti nasumično

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.10.2018.

17:00

Albanski mladić: Mislim da su nas napali nasumično
Foto: Thinkstock

Mladić je ispričao da su se samo našli na ulici pred grupom huligana koja je već učestvovala u tuči na tom mestu.

Sa ovim mladićem, reporter 021.rs je razgovarao u Kliničkom centru Vojvodine, dok je čekao na preglede, kao i da čuje u kakvom zdravstvenom stanju je C. M., koji je zadobio teže povrede.

Prema njegovim rečima, ne može da tvrdi da su se našli na meti grupe huligana, zato što su pričali na albanskom, jer napadači teško da su mogli da čuju više od jedne-dve reči koje su prozborili.

G. B. nam je rekao da je sa C. M., koji je iz Prizrena i koji je pre nekoliko dana došao u Novi Sad zbog posla, izašao u grad u subotu uveče i da su se vraćali iz provoda kada se dogodio napad.

“Bili smo u izlasku u Laze Telečkog i krenuo sam da ispratim druga do taksija, jer ne zna dobro srpski. Pretrčali smo raskrsnicu kod Futoške pijace i krenuli ka vozilu koje je bilo ispred pekare. Tu sam mu rekao na albanskom otprilike "požuri da ne ode taksi" i tada su nam prišla dva momka. Jedan od njih mi se uneo u lice i rekao 'Imaš li neki problem sa mnom' i tek što sam rekao da ne znam ko je i da nema nikakvih problema, počeli su da me udaraju. Pao sam dole i video da i mog druga udaraju. Dobili smo više udaraca od te dvojice i još dvojice ili trojice koji su potom prišli i posle minut udaranja i šutiranja pobegli”, ispričao je G.B. za 021.rs.

On navodi da mu se čini da su napadači bili mlađi od njega i da je čuo posle da je pre njihovog dolaska bilo neke tuče.

On misli da je moguće da su ih napadači pomešali sa mladićima sa kojima su se prethodno tukli.

G.B. kaže i da se nada da će policija brzo pronaći napadače i da će se njegov drug, koji još uvek leži na intenzivnoj nezi Urgentnog centra, oporaviti.

Ovaj mladić kaže da otkad živi i radi u Novom Sadu, nije imao problema zbog toga što je albanske nacionalnosti.

Policija još uvek nije uhvatila napadače, a mnogi državni funkcioneri, političke stranke i nevladine organizacije su zatražile hitno rešenje ovog slučaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: