BiH: Glasalo 53 odsto birača, prvi rezultati u ponoć

Predsednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Branko Petrić izjavio je večeras da je na izborima u BiH glasalo 53,26 odsto od ukupnog broja birača.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 07.10.2018.

21:25

BiH: Glasalo 53 odsto birača, prvi rezultati u ponoć
Foto: Tanjug/AP

On je naveo i da nedostaju podaci sa još nekih biračkih mesta pa se očekuje da će izlaznost biti za oko dva procenta veća.

Prve rezultate izbora Centralna izborna komisija BiH objaviće u ponoć.

Izlaznost iznad proseka zabeležena je u Banjaluci gde je glasalo više od 60 odsto građana, u Banovićima i Han Pijesku 70 odsto, u Zvorniku 60 odsto i u Gornjem Vakufu 62 odsto.

Petrić je rekao i da je na desetak biračkih mesta bilo remećenja javnog reda i mira i ocenio da su izbori bili "izuzetno fer i korektni, nasuprot nekih katastrofičnih najava".

"Na nekoliko mesta, četiri ili pet je zabeleženo produženje vremena za glasanje i to oko sat vremena i to je razlog što podatke ove izlaznosti nemamo kompletne. Radi se o Bijeljini, koja je oko 20.30 časova zatvorila poslednje mesto, tako da nam nedostaju podaci za Bijeljinu i Banoviće", kazao je Petrić na konferenciji za novinare.

Na opštim izborima gradjani BiH danas su birali članove Predsedništva BiH, poslanike u državnom i entitetskim parlamentima, predsednika i potpredsednike RS i predstavnike za kantonalne skupštine u FBiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: