Da li smo zaboravili dvojicu ubijenih srpskih sinova?

Danas se navršava 14 godina od kada su gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli u vojnom objektu Karaš u Topčideru, gde su bili na straži.

Izvor: B92

Petak, 05.10.2018.

06:50

Da li smo zaboravili dvojicu ubijenih srpskih sinova?
Foto: TV Prva, Radovan Seratliæ

Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu, dok je nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba.

Početkom decembra 2016. je medijima predstavljena 3D forenzička analiza događaja koja pokazuje da su gardisti ubijeni.

Vlada Srbije je 8. decembra 2016. godine odlučila da formira komisiju za razmatranje činjenica i okolnosti vezanih za smrt gardista, ali javnost nije upoznata da li se ta komisija sastajala i da li je eventualno došla do novih podataka.

Prema Vladinoj odluci komisiju čine predstavnici Ministarstva odbrane, Vojno-bezbednosne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Višeg javnog tužilaštva, Tužilaštva za organizovani kriminal, kao i advokati Predrag Savić, Aleksandar Đurić, Aleksandar Đorđević i Olgica Batić.

Ispred ulaza u objekat Karaš na Topčideru organizacija Žene u crnom će održati komemorativni skup u crnini i ćutanju, a potom u Knez Mihailovoj ulici u centru Beograda protestnu akciju "Nikada nećemo zaboraviti zločin u Topčideru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: