Vučić o Fondaciji Sergeja Trifunovića: Ako mislite...

Svi u državi treba da rade svoj posao, odgovor je predsednika Aleksandra Vučića na pitanje o navodnim malverzacijama Fonda za ulaganje u lečenje bolesne dece.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 05.10.2018.

11:49

Vučić o Fondaciji Sergeja Trifunovića: Ako mislite...
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Reč je o fondaciji "Podrži život" koju vodi glumac Sergej Trifunović.

Upitan da prokomentariše "tvrdnje da je Trifunović novac za lečenje bolesne dece ulagao u investicione fondove i tako se praktično kockao", Vučić je rekao da nema vremena da se bavi baš svim temama u društvu.

"Ako mislite da je moguće da imam vremena i za to, stvarno je nemoguće. A u ovoj zemlji neka svi rade svoj posao", rekao je Vučić.

Novac koji se prikuplja u fondaciji "Podrži život" se ne zloupotrebljava, već se isključivo koristi za lečenje bolesne dece, rekao je za N1 osnivač fondacije Sergej Trifunović On je za N1 naveo da jedan tabloid ima za cilj diskreditovanje humanitarne organizacije, čiji je rad, kako je rekao, u potpunosti legalan.

Trifunović je podsetio da su glavni izvor prihoda u organizaciji SMS poruke koje se šalju na 5757, a na nadležne je apelovao da dođu i ispitaju rad fondacije.

Majka Anđele Janković, kojoj je lečenje u inostranstvu omogućila fondacija “Podrži život“, demantovala je navode pojedinih medija.

Kako je Danijela Janković navela, njena ćerka se nalazi na lečenju u turskoj u bolnici Adžibadem, iako mediji tvrde drugačije.

”Ovo što pišete da sam ja dala izjavu da moje dete nema lečenje i da moje dete čeka lečenje, baš ste se grdno prevarili. Moje dete ima lečenje, u dobroj je bolnici i to sve zahvaljujući Sergeju Trifunoviću, koga pozdravljamo i ja i moja ćerka, kao i čelnike fondacije”, navela je Danijela.

Ona je apelovala da se prestane sa hajkom na Trifunovića.

"Tabloidno mrcvarenje će za rezultat imati smanjeno poverenje u tu vrstu pomoći"

A u Skupštini Srbije tokom rasprave o rebalansu finansijskog plana RFZO ponovo je bilo reči o fondaciji glumca Sergeja Trifunovića “Podrži život”.

Poslanik SNS Marko Atlagić kaže da je Trifunović ulagao novac koji je prikupljen SMS porukama u slovenački investicioni fond “Ilirika”.

Tvrdi da je iznos od 15,5 miliona dinara oročio na 14,5 meseci, a da je taj investicioni fond transakcijom vratio 10 miliona dinara, a da je 5,5 miliona dinara “isparilo”.

“Poštovani građani, pojela je maca, iscurilo je negde, dobro je što je pokrenut krivični postupak”, rekao je Atlagić.

Poslanik Nove Srbije - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović primetio je da ministar Zlatibor Lončar nije danas u skupštini, a on je, kako kaže, hteo da pohvali predlog o osnivanju fonda za lečenje dece, iako se, po njegovoj oceni, može ulaziti u to zašto se baš sada osniva i šta ga je ubrzalo.

“Ono što je manje dobro je da je paralelno pokrenuta kampanja protiv privatnih fondova. Ako je bilo zloupotreba, postoje organi koji time treba da se bave. Mislim da je loše što implementacija državnog fonda ide paralelno sa hajkom protiv privatnih, a bilo bi dobro da rade zajedno. Neko ima više poverenja u državu, neko u ličnost”, rekao je Vukadinović.

Prema njegovom mišljenju, “tabloidno mrcvarenje” za rezultat će imati smanjeno poverenje u tu vrstu pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: