"Ruska vojska će otići ako Sirija to zatraži"

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će ruske trupe napustiti Siriju kad se rat u toj zemlji završi ako sirijska vlada to zatraži.

Izvor: B92

Sreda, 03.10.2018.

16:00

Foto: Gettyimages

Govoreći na konferenciji o energetici u Moskvi, Putin je rekao da sve strane trupe treba da odu iz Sirije kada se rat završi.

Upitan da li će i Rusija biti spremna da se povuče, Putin je rekao da će povući vojnike ako sirijska vlada to zatraži.

Rusija se 2015. uključila u rat u Siriji da bi podržala svog saveznika, predsednika Sirije Bašara el-Asada, i pomogla je vladinim snagama da ponovo vrate veći deo teritorije koju su držali pobunjenici.

U Siriji se trenutno nalaze dve ruske baze, pomorska i vazduhoplovna. Kremlj je ranije kritikovao američko vojno angažovanje u Siriji, tvrdeći da ga nisu odobrile ni UN ni vlada u Damasku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: