"Legalizacija prostitucije puni budžet Srbije" VIDEO

Beograd -- Sindikat policije i policijskih starešina predložio da se u Srbiji legalizuje prostitucija. Za sada bez zvanične reakcije državnih organa.

Izvor: B92, prva
Podeli
Ilustracija: Getty Images
Ilustracija: Getty Images

Predsednik tog sindikata Blažo Marković kaže za TV Prva da je najmanje tri razloga zbog kojih je Sindikat policije i policijskih starešina predložio da se u Srbiji legalizuje "najstariji zanat na svetu". Prvi i najvažniji je, kako objašnjava, zdravlje stanovnika Srbije.

"Imamo hepatitis B i sve venerične bolesti. Drugi razlog je što bi se legalizacijom prostitucije popunio budžet Srbije, a u prilog tome govore primeri brojnih država koje su to već uradile. Treći razlog je što bi onda inspektori, koji sada rade na suzbijanju prostitucije, mogli da rade na ozbiljnijom stvarima poput belog roblja", koje je, kako laže, veliki problem s kojim se policija bori sa onim sredstvima koja ima, a ima ih minimum.

Na pitanje šta očekuje od države, Marković kaže da je sve u fazi predloga i da nije važno da li će taj predlog pripremiti sindikat ili na primer Ministarstvo zdravlja, već je važno da se ozbiljno rauradi i s tim predlogom izađe pred Vladu Srbije.

Mnogi još, kako kaže, taj predlog prihvataju sa dozom smeha, ali kada razmisle u pitanju je pozitivna stvar koja će uticati i na zdravlje stanovnika Srbije ali i na budžet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu