J.Koreja počela da uklanja mine u demilitarizovanoj zoni

Južna Koreja počela da uklanja mine u demilitarizovanoj zoni i očekuje da Pjongjang započne radove na razminiranju u okviru nedavno postignutog sporazuma.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.10.2018.

10:02

J.Koreja počela da uklanja mine u demilitarizovanoj zoni
Ilustracija: Thinkstock

Jedinice južnokorejske vojske za razminiranje raspoređene su u pogranično selo Panmundžom i na još jednu liniju razgraničernja, gde Seul i Pjongjang planiraju prve zajedničke potrage za ostacima vojnika stradalih u Korejskom ratu 1950-1953.

Zvaničnici južnokorejskog ministarastva odbrane nisu mogli da kažu da li je Severna Koreja počela radove na razminiranju.

Oni su rekli da očekuju da će Pjongjang to učiniti, u skladu sa dogovorom koji je postignut tokom samita u Severnoj Koreji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: