"Ovo je Makedonija"

Lider opozicije Hristijan Mickoski ocenio je da je referendum o promeni imena Makedonije bio neuspešan i da je "narod pokazao" da Dogovor sa Grčkom ne prolazi.

Izvor: Beta

Nedelja, 30.09.2018.

21:33

Foto: Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

"Ovo je Makedonija. Činjenica je da Dogovor sa Grčkom nije dobio 'zeleno svetlo'. Vlada (lidera SDSM) Zorana Zaeva je delegitimisana. Zaev je doživeo poltički debakl", rekao je Mickoski na konferenciji za novinare po zatvaranju biračkih mesta.

Prema rečima lidera VMRO-DPMNE, oni koji su danas apstinirali i oni koji su glasali protiv poslali su najaču poruku.

"Ovde žive Makedonci. Naš identitet i jezik su makedonski", rekao je Mickoski.

Na pitanje da li će prihvatiti vanredne parlamentarne izbore koje nagoveštava premijer, Mickoski je izbegao direktan odgovor rečima da Zaev ne treba da traži prevremene parlamentarne izbore, već da mu je bolje da se priprema za političku penziju.

Građani Makedonije su se danas na referendumu izjašnjavali da li su za to da njihova zemlja promeni ime u Severna Makedonija, što je uslov za evroatlantske integracije.

Do 18.30, pola sata pre zaključivanja referenduma, glasalo je 34,76 odsto ili oko 623.147 birača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: