"Mladić imao male moždane udare"

Odbrana Ratka Mladića tražiće da ga u sheveningenskom pritvoru što pre pregleda međunarodni tim lekara, pišu Večernje novosti.

Izvor: Veèernje novosti

Subota, 29.09.2018.

09:54

Getty Images

Ovaj zahtev, kako Darko Mladić, biće upućen po hitnom postupku.

“Veoma smo zabrinuti, jer najnoviji snimak glave pokazuje nove promene na mozgu, kojih nije bilo prošle godine. To znači da je u međuvremenu imao male moždane udare”, kaže Mladićev sin.

Kako se navodi, snimke je gledao i upoređivao radiolog iz Kliničkog centra Srbije Gradimir Dragutinović, koji je uočio i povećanje starih ožiljaka na mozgu, što znači da oštećenja nisu fiksirana već da napreduju.

“Darko nam kaže da je Mladiću glava snimana početkom avgusta, ali da su oni snimak dobili sredinom septembra, tek kad je zamenjeno Žalbeno veće. Pošto su zbog više sabotaža pritvorskih lekara, falsifikovanja izveštaja, prikrivanja bolesti, davanja neadekvatne terapije i odugovlačenja u dostavljanju nalaza - u njih izgubili poverenje, odbrana će zahtevati da novi tim stranih i srpskih lekara utvrdi realno Mladićevo zdravstevno stanje, ali i da li je bilo propusta u lečenju”, navodi beogradski list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: