Gutereš: Za UN Kosovo nije država

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u sedištu UN sa generalnom sekretarom te svetske organizacije Antonijom Guterešom.

Izvor: B92

Petak, 28.09.2018.

10:04

Gutereš: Za UN Kosovo nije država
Tanjug/UN PHOTO

On je tokom tog razgovora rekao da za UN Kosovo nije država, saopštila je danas vlada Srbije. On je dodao da će svetska organizacija podržati eventualni dogovor Beograda i Prištine.

Brnabić je rekla da Srbija aktivno učestvuje u mirovnim misijama UN, i da joj je u interesu da UNMIK ostane na Kosovu.

"U interesu je Srbije da UNMIK ostane na Kosovu i Metohiji u nesmanjenom broju i bez promene mandata, što sam istakla i na sastanku Akcije za mir", navela je predsednica Vlade.

Gutereš je potvrdio da će UNMIK ostati na Kosovu.

Premijerka je navela i da je Srbija posvećena viziji i misijama UN, kao i stav da UN treba da budu aktivnije u medjunarodnim odnosima.

Sastanku je prisustvovao i šef srpske diplomatije Ivica Dačić koji je pozvao Gutereša da poseti Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: